Jaloezie├źn

Jaloezieën zijn een zeer bekende en populaire soort van binnenzonwering. Jaloezieën zijn ideaal, omdat u zelf de lichtinval kunt doseren. Lees hier meer over de eigenschappen van jaloezieën.

Jaloezieën zijn een sfeervolle en veelzijdige vorm van binnenzonwering. Ze bestaan uit horizontale lamellen die verstelbaar zijn. Hierdoor kunt u zelf de lichtinval regelen en doseren, waardoor u kunt genieten van natuurlijk licht met tegelijkertijd privacy en zonwering. De breedte van de lamellen heeft u zelf in de hand. Kies bijvoorbeeld voor smalle lamellen van 16 mm, 25 mm of 35 mm of kies juist voor bredere, robuuste lamellen van 50 mm of zelfs 70 mm.

Samenstelling
Bij jaloezieën is er veel keuzevrijheid. De jaloezieën komen in veel verschillende variaties. Dit is erg gunstig, want zo kunt u de jaloezieën perfect laten aansluiten op uw interieur. U kunt bijvoorbeeld zelf kiezen voor het materiaal, de kleur en de afwerking van de jaloezie. U kunt kiezen uit drie soorten materialen: hout, aluminium en stof. Het materiaal hangt samen met de uitstraling van de jaloezie. Kies bijvoorbeeld voor retro houten jaloezieën of voor strakke en moderne aluminium jaloezieën.

Sfeer
Als u jaloezieën kiest die goed aansluiten op uw interieur, kunnen ze erg sfeervol zijn. Door de lamellen kunt u het buitenlicht op een gefilterde manier naar binnen laten schijnen. Deze lichtinval zorgt voor een knusse sfeer in huis. Belangrijk tijdens het kiezen van de juiste jaloezieën is om rekening te houden met de stijl van uw woning. Heeft u een warm en klassiek interieur? Dan kunt u bijvoorbeeld het beste kiezen voor houten of stoffen jaloezieën. Aluminium jaloezieën passen juist weer goed bij een strak en modern interieur.