Verticale lamellen

Ook wel lamelgordijnen genoemd, zijn erg functioneel. De lichtinval kan namelijk de hele dag door eenvoudig geregeld en gedoseerd worden. Lees hier meer voordelen van lamellen.

Wat zijn lamellen
Lamellen worden ook wel eens aangeduid als verticale jaloezieën. Lamellen zijn verticale panelen die met elkaar een lamelgordijn vormen. Lamellen zijn zeer geschikt voor het bedekken van grote raamoppervlakken. De lamellen zijn eenvoudig handmatig te bedienen, maar zijn ook verkrijgbaar met elektrische bediening. Dit zorgt voor nog meer gemak en wooncomfort.

Lichtdoorlating
Lamellen zijn erg functioneel. Dit komt doordat u de panelen eenvoudig zelf kunt verstellen. Als u de lamellen dicht draait, kunt u genieten van verduistering en zonwering. Een voordeel is dat u de lamellen niet helemaal hoeft te sluiten om het zonlicht tegen te houden. Hierdoor kunt u toch nog profiteren van een lichte ruimte en een optimale lichtinval. Lamellen kunnen ook erg nuttig zijn als u meer privacy wilt creëren. Door de lamellen te sluiten vermindert u eenvoudig de inkijk. Wilt u even geen lamellen voor uw raam? Dan kunt u de lamellen makkelijk naar een zijde toeschuiven om een open zicht te creëren.

Onderhoudsarm
Lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten. Lamellen van kunststof en aluminium hebben als voordeel dat ze onderhoudsarm zijn. Deze lamellen zijn erg makkelijk te reinigen met een sopje. Stoffen lamellen zijn iets minder makkelijk schoon te maken. Bij stoffen lamellen is het erg belangrijk om goed op de reinigingsvoorschriften te letten. Door de voorschriften te volgen houdt u uw lamellen zo goed als nieuw.

Interieur
Lamellen kunnen, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, erg stijlvol zijn. Lamellen passen vooral erg goed in een minimalistisch en strak interieur. Een voordeel van lamellen is dat ze in elke ruimte geplaatst kunnen worden. Zo zijn kunststof en aluminium lamellen ook zeer geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de keuken en badkamer.