Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn minder bekend dan sommige andere soorten zonwering, maar hebben wel erg veel voordelen. Zo zorgen plisségordijnen voor onder andere privacy, isolatie en natuurlijk zonwering. Lees hier meer over de elegante plisségordijnen.

Wat zijn plisségordijnen
Plisségordijnen zijn gordijnen die bestaan uit strak gevouwen, geplooide stof. Plisségordijnen hebben veel voordelen. Zo zijn de gordijnen erg praktisch. De bediening van het gordijn is eenvoudig en u kunt zelfs kiezen voor plisségordijnen met elektrische bediening. Plisségordijnen hebben ook uitgebreide mogelijkheden. Zo zijn de gordijnen beschikbaar in transparante, semi-transparante en verduisterende stof. Ook is het plisségordijn geschikt voor het Top-Down Bottom-Up systeem.

Top/Down & Bottom/Up systeem
Plisségordijnen zijn ook verkrijgbaar met het Top/Down & Bottom/Up systeem. Dit houdt in dat u het gordijn aan de onderkant én aan de bovenkant naar boven en beneden kunt bewegen. Zo kunt u het gordijn bijvoorbeeld eenvoudig in het midden van het raam laten hangen. Dit heeft als voordeel dat u kunt genieten van privacy, maar tegelijkertijd ook nog eens kunt profiteren van natuurlijk lichtinval.

Uitstraling
Plisségordijnen worden door hun elegante uitstraling ook veel gebruikt als raamdecoratie. De geplooide stof van plisségordijnen heeft een luxe en karakteristieke uitstraling. De vouwen in de stof zorgen voor een bijzondere lichtinval. U kunt kiezen uit veel verschillende kleuren en stoffen, zodat u uw plisségordijnen kunt toevoegen aan elk interieur. Met plisségordijnen heeft u dus een zonwering en mooie raamdecoratie in één.

Isolatie
Het is algemeen bekend dat binnenzonwering een isolerende werking heeft. De raambekleding houdt tocht van buiten tegen en houdt de warmte beter binnenshuis. Plisségordijnen beschikken in het bijzonder over goede isolatie. Bij dubbele plisségordijnen ontstaat er door het zigzagprofiel een honingraatstructuur met horizontale luchtkamers. Deze luchtkamers zorgen voor goede isolatie. Als u nog betere isolatie wilt, kunt u het beste kiezen voor dubbele plisségordijnen met een speciale aluminium coating aan de binnenkant. Dit levert de meeste energiebesparing op.