Daglichtfilters / SFT

Een stijlvolle en duurzame bijdrage aan energiebesparing bij u thuis..
Wij bieden een ruim assortiment geavanceerde daglicht-filtersystemen die speciaal zijn ontworpen om toetreding van zonnewarmte tot een minimum te beperken. De unieke isolerende eigenschappen van de folie werken vice versa als het gaat om klimaatbeheersing van werk- en woonruimten.

Duurzaam besparing energie uittreding (winter) via glas - 30%.
De folie is voorzien van een speciale hamering (prisma’s) die ervoor zorgt dat het zonlicht geforceerd wordt gereflecteerd met ca. 80%. (hoge ZTA waarde*!) Conventionele binnenzonwering daarentegen absorbeert de kortgolvige energiestraling die door het glas naar binnen komt en geeft die warmte vervolgens af aan de omgeving! Door het gebruik van climatscreen verbetert u niet alleen het binnenklimaat (in meerdere opzichten) maar door het hoge isolatievermogen van de folie kunt u flink op uw energiekosten besparen. De reflecterende eigenschap van de folie zorgt er voor dat u ’s winters de kou buiten houdt. door de unieke eigenschappen van climatscreen neemt de K-waarde** van het glas ca. 30% toe, wat betekent dat de warmte-uittreding, via het glas naar buiten toe, drastisch wordt beperkt. TNO-testen hebben aangetoond dat SFT-climatscreen wat betreft de reducering van warmte uittreding optimaal functioneren.

Optimaal rendement op koeling tot ca: 6/8 °C koeler..
Climatscreen geeft een contrastvrije lichtinval en filtert het daglicht zodat alle hinderlijke schitteringen en reflecties worden weggenomen. Hierdoor wordt naast klimaatbeheersing ook lichtregulering eenvoudig gerealiseerd. Het grote voordeel hiervan is dat wanneer de climatscreen in gebruik is, de ruimte niet wordt verduisterd. U bent verzekerd van een optimaal doorzicht naar buiten toe en vervorming van de folie door temperatuurverschillen is absoluut uitgesloten door de unieke manier van stabiliseren. In tegenstelling tot andere folie-soorten is ook het buitenaanzicht hierdoor perfect; absoluut geen krimp- of uitzettingsplooien ten gevolge van extreme temperatuurs- verschillen. Het resultaat is een strak, buitenaanzicht van uw pand.

Genereerd aantoonbaar dezelfde waardes als buitenzonwering.