Screens

Een screen is een zonnescherm dat strak voor het raamkozijn naar beneden en omhoog gaat. Een screen werkt ongeveer hetzelfde als een rolluik: het doek glijdt tussen twee geleiders naar beneden. Deze geleiders worden aan de buitenkant van de kozijnen gemonteerd. U kunt een screen handmatig (bijvoorbeeld met een band) of elektrisch (met een schakelaar) bedienen. Zonnescreens zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, zodat u schermen kunt kiezen die goed bij de kleur van uw kozijnen passen.

Optimale zonwering
Screens zorgen voor een optimale zonwering. Het doek is namelijk gemaakt van een speciale stof, die zonlicht reflecteert. Er komt dus geen zonlicht meer naar binnen, waardoor het binnen de hele dag heerlijk koel blijft. Bijkomend voordeel is dat een screen niet verduisterend is. De zon wordt goed geweerd, maar het blijft wel licht in huis. Zoekt u zonneschermen die naast bescherming tegen de zon ook privacy bieden, dan zijn screens wederom een goede keuze. Door de speciale structuur van het screendoek kunt u namelijk wel naar buiten kijken, maar voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Nauwelijks ruimte nodig
Het grote voordeel van screens ten opzichte van andere zonwering is dat ze nauwelijks ruimte in beslag nemen, omdat ze recht naar beneden openen en sluiten. Er steken daardoor geen onderdelen buiten de gevel van uw huis, waardoor vrije doorloop langs de ramen mogelijk blijft. Screens zijn dus een goede keuze als u weinig ruimte heeft voor een zonnescherm.